Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбіркові змагання Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу» відбулися на Харківщині

Відбіркові змагання Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу» відбулися на Харківщині

На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо підвищення рівня життя людей з інвалідністю в м. Харкові на базі Комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ» відбулися відбіркові змагання Харківської області в рамках Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу». Організатори змагань - Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Харківська обласна державна адміністрації. Участь у відкритті спартакіади взяли директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька, начальник Харківського управління фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України Валерій Предко.

У змаганнях взяли участь 46 інвалідів праці, в їх числі 2 інваліди-візочника. Учасники приїхали з 24 районів м. Харкова та області. Вони змагалися в таких видах спорту, як армспорт, бомбаскет, дартс, теніс настільний, шахи та шашки.

За словами Валерія Предко, змагання серед інвалідів, потерпілих на виробництві, проводяться в регіоні вперше.

«Можна сказати, що всі учасники змагань - переможці, тому що вони перемогли себе, переступили через фізіологічні, психологічні бар'єри. 10 переможців відбіркового етапу 26 серпня вирушать до м. Алушта на Всеукраїнську спартакіаду. Думаю, що змагання всім сподобаються, надихнуть, і учасники будуть себе відчувати повноправними членами нашого суспільства», - зазначив Валерій Предко.