Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України наголошує на необхідності належного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні

Президент України наголошує на необхідності належного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні», яким чітко визначив завдання органам виконавчої влади щодо вшанування пам’яті жертв трагедії Українського народу. Про це повідомив Радник Президента України - керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку Юрій Богуцький.

Він зазначив, що актом Президента Кабінету Міністрів доручено створити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, а також розробити та затвердити у місячний строк відповідний план заходів. Цим планом має бути, зокрема, передбачено проведення 23 листопада 2013 року - у День пам'яті жертв голодоморів - відповідних жалобних заходів за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості.

Як зазначив Юрій Богуцький, значну увагу також доручено приділити тематичним заходам за кордоном, у тому числі за участю української діаспори, а також прискорити спорудження у місті Вашингтоні (США) пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років.

В Указі Президента наголошено, що 23 листопада 2013 року є жалобним днем, тому рекомендовано на території України у цей день приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо та телебачення.