Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Харківщини відтепер можуть викликати екстрену медичну допомогу за номером «112»

Мешканці Харківщини відтепер можуть викликати екстрену медичну допомогу за номером «112»

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул сьогодні в Харкові взяв участь у презентації системи взаємодії Служби порятунку (112) та Центру екстреної медичної допомоги (103). Олександр Вілкул здійснив перший дзвінок на номер «112», який через спеціальну службу комутації був переданий до Регіональної диспетчерської служби екстреної медичної допомоги. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківська область першою в Україні реалізувала пілотний проект щодо взаємодії служб «103» та «112» із негайною передачею з будь-якої точки регіону виклику з мобільного телефону за номером «112» через спеціальну систему комутації до регіональної диспетчерської служби «103».  

«Громадяни, що перебувають в будь-якому місці Харківської області, мають тепер можливість з мобільного телефону будь-якого оператора при необхідності отримати медичну допомогу набрати номер «112» і через 15–20 секунд почують диспетчера Регіональної диспетчерської обласного Центру екстреної медичної допомоги. Насамперед, це важливо для мешканців сільської місцевості. Відтепер люди, які не можуть додзвонитися за номером «103», можуть зателефонувати за номером «112» та повідомити про необхідність отримати медичну допомогу», - підкреслив Ігор Шурма.

Також він додав, що з початку року в області служба екстреної медичної допомоги здійснила більше 400 тис. виїздів. Середній час приїзду на виклик по Харкову складає 7 хв. 4 сек., по області – 18 хв. 11 сек. В межах нормативів у Харкові обслуговується 97,4% викликів, в районах області – 98,2%. «Синхронізація роботи служб «112» та «103» дасть можливість ще скоротити час приїзду на виклик», - підкреслив Ігор Шурма.