Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області соціальними послугами забезпечено близько 6000 сімей

У Харківській області соціальними послугами забезпечено близько 6000 сімей

Про це сьогодні на відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Реалізація соціальної політики» розповіла начальник управління організації соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення ХОДА Ганна Левкина. Вона зазначила, що в Харківській області триває робота, спрямована на виконання завдань і доручень Президента України. На сьогодні в області працюють 658 соціальних працівників.

«Завдяки активності наших соціальних працівників на сьогодні соціальними послугами забезпечено близько 6000 сімей. Регулярно проводяться робочі семінари, наради з керівниками та працівниками всіх соціальних служб, включаючи територіальні центри, управління праці та соціального захисту. Ми працюємо в тісній співпраці, вивчаємо потреби населення у соціальних послугах, аналізуємо надані дані, що дає можливість поліпшити якість нашої роботи», - розповіла Ганна Левкина.

Говорячи про роботу, спрямовану на попередження відмов від новонароджених, Ганна Левкина зазначила, що сьогодні на Харківщині працює 51 консультаційний пункт, який займається профілактикою відмов від новонароджених. Так, за перше півріччя 2013 надійшло 35 повідомлень про жінок, які мали намір відмовитися від своїх дітей. Після роботи з ними 23 жінки змінили своє рішення.