Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальній підтримці ветеранів приділяється особлива увага

Соціальній підтримці ветеранів приділяється особлива увага

Як зазначив в ході наради на тему «Наближення медико-соціальних послуг до ветеранів війни» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, в області розроблена і діє комплексна Програма соціального захисту населення Харківської області на 2011 – 2015 роки, в якій передбачені кроки, спрямовані на реалізацію завдань Президента України щодо продовження традицій шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Зокрема, у програмі передбачена фінансова підтримка діяльності громадських організацій інвалідів та ветеранів. У 2013 році на підтримку 15 громадських організацій виділено 460 тис.грн.

«В Харківській області дуже активно працюють громадські організації, і завдяки ним відбувається дуже дієвий діалог з ветеранами. Громадські організації згуртовують ветеранів з активною життєвою позицією. Саме ці люди доносять до влади ті чи інші проблеми ветеранів, які виникають у повсякденному житті», - підкреслив Ігор Шурма.

Одним із заходів комплексної програми є матеріальна підтримка окремих категорій громадян – жителів Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. У 2013 році одноразову адресну грошову допомогу надано 172 громадянам на загальну суму 1,13 млн. грн.

Також за рахунок коштів обласного бюджету здійснена виплата адресної допомоги для забезпечення 66 інвалідів Великої Вітчизняної війни мобільним зв'язком на суму 13,9 тис. грн. 22 громадянам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Харківської області», здійснено виплату довічних стипендій на суму 372,8 тис. грн.

З метою підвищення рівня соціального захисту інвалідів та ветеранів війни місцевими управліннями праці та соціального захисту населення проведено обстеження житлово-побутових умов проживання 1,5 тис. ветеранів. За результатами обстеження матеріальну допомогу за рахунок коштів державного бюджету та місцевих бюджетів надано на суму 41,12 тис. грн., натуральну та гуманітарну допомогу (продуктові набори, одяг, тощо) надано на суму 56,5 тис. грн.

На виконання Законів України «Про поховання та похоронну справу», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» в області здійснено відшкодування витрат на поховання 856 учасників бойових дій та інвалідів війни на суму 1,05 млн. грн. (у 2013 році норматив фінансової забезпеченості складає 1286 грн.).