Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головним результатом Року дитячої творчості має стати збільшення кількості дітей в позашкільних закладах

Головним результатом Року дитячої творчості має стати збільшення кількості дітей в позашкільних закладах

Про це сьогодні повідомив під час брифінгу в рамках робочої поїздки до Харківської області Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко. Він підкреслив, що в області проведено моніторинг і аудит всієї позашкільної освіти щодо реалізації завдань в рамках Року дитячої творчості.

«Це насправді велика робота, яка дає можливість правильно планувати, що потрібно зробити, по-перше, аби збільшити кількість дітей, які відвідують позашкільні заклади, а по-друге, щоб якість послуг, які там надаються, відповідала запитам та бажанням дітей.

Основна проблема, і це не тільки у Харківській області, вона є загальнодержавною - для того, щоб забезпечити охоплення різними формами позашкільної освіти не менше 70% дітей – це завдання, визначене Президентом у соціальних ініціативах "Діти – майбутнє України", необхідно внести до Кабінету Міністрів і Верховної Ради пропозиції щодо змін в Бюджетний кодекс і перевести систему фінансування позашкільної освіти з другорядного в першочергове. Без цього місцеві бюджети самостійно не справляться з фінансуванням в повній мірі тих потреб, які є сьогодні в позашкільній освіті», - сказав Юрій Павленко.

Він також акцентував увагу на необхідності осучаснення методик, за якими працюють позашкільні заклади, а також оновлення матеріальної бази і музичних шкіл, і спортивних, і шкіл естетичного виховання, щоб вона була як цікавою для дітей, так і безпечною для їх здоров’я.

«Зараз завершується ґрунтовний детальний аналіз дитячо-юнацьких спортивних шкіл у рамках цього загального моніторингу. У багатьох спортивних школах обладнання є небезпечним для здоров’я дітей, тому це має бути окрема спеціальна державна програма», - наголосив Уповноважений Президента з прав дитини.