Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області майже 88% дітей-сиріт вже виховується в українських родинах

В Харківській області майже 88% дітей-сиріт вже виховується в українських родинах

Як зазначив сьогодні в ході брифінгу Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, Харківська область багато років поспіль проводить послідовну і ефективну політику щодо реалізації права дитини-сироти на виховання в сім`ї. «На сьогоднішній день із 4,5 тисяч дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, які є в Харківській області, вже майже 4100 дітей або 88% виховується в українських родинах», - сказав Юрій Павленко.

На переконання Юрія Павленка, подальший розвиток державної політики щодо реалізації права дитини на виховання в сім’ї повинен бути спрямований на зростання кількості влаштування дітей в сім’ї громадян України і, відповідно, зменшення потреби дітей в усиновленні за кордон.

«За 7 місяців цього року іноземними громадянами в Харківській області усиновлено 10 дітей. Тобто, можна стверджувати, що Харківська область за рахунок розвитку сімейних форм виховання, за рахунок розвитку стимулювання і підтримки національного усиновлення фактично вже перестала бути донором міждержавного усиновлення без будь-яких обмежень, заборон, без будь-яких рішень, які б дискредитували і порушували права дитини», - зазначив Уповноважений Президента.

Також він зазначив, що реформа системи опіки та піклування, яка реалізовується в Україні останніми роками, визначається міжнародними організаціями як одна з найбільш ефективних і таких, що найбільше забезпечує інтереси дитини.