Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Послугу соціального таксі впроваджено у чотирьох районах Харківської області

Послугу соціального таксі впроваджено у чотирьох районах Харківської області

Про це в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповіла директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Олена Захуцька. За її словами, в цьому році за ініціативи обласної державної адміністрації та за сприянням обласного відділення фонду інвалідів України відкрито послугу соціального таксі в Ізюмському, Валківському, Чугуївському та Красноградському районах. Скористатися послугою соціального таксі можуть громадяни похилого віку, які за станом здоров`я мають складнощі в пересуванні, та особи з обмеженими фізичними можливостями. Також до їх числа потрапляють інваліди I–II групи, які потребують гемодіалізу.

«Транспортні послуги для таких людей це не розкіш, це можливість вийти за межі чотирьох стін свого житла, і цю послугу ми будемо, безумовно, розвивати і розповсюджувати на території всієї області . Крім того, 18 різнопрофільних будинків-інтернатів надають повний комплекс соціальних послуг від медичної допомоги до соціально-трудової реабілітації», - повідомила директор Департаменту.

Вона зазначила, що на сьогодні у будинках-інтернатах області на повному державному утриманні проживають більше 3000 осіб похилого віку, інвалідів, з них 332 особи мають статус ветерана Великої Вітчизняної війни.

Олена Захуцька підкреслила, що на Харківшині продовжується робота на виконання завдання Президента України щодо продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу, 70-річчя визволення м. Харкова від німецько-фашистських загарбників.