Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чорнобильці Харкова були передвісниками громадського чорнобильського руху в Європі

Чорнобильці Харкова були передвісниками громадського чорнобильського руху в Європі

Сьогодні відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії в Молодіжному парку, присвячена 25-річчю створення громадського руху чорнобильців. На урочистому заході були присутні голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, голова Харківської міської організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Губарєв, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, представники громадських організацій. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. «Сьогодні виповнюється 25 років з того моменту, коли була організована громадська чорнобильська організація «Чужої біди не буває». Ця організація стала першою на території колишнього СРСР і першою в світі. Ми, чорнобильці Харкова, стали передвісниками громадського чорнобильського руху в Європі», - звернувся до присутніх Анатолій Вінник.

Голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» відзначив, що з моменту створення першої громадської чорнобильської організації була проведена дуже серйозна робота і сьогодні чорнобильцям є чим пишатися. Завдяки зусиллям чорнобильців Харківщини були розроблені і ухвалені законодавчі акти на рівні не тільки міста та області, а й усієї України.

«Голова ХОДА Михайло Добкін підтримує нас на 100%, ми знаємо, що, звернувшись до нього, завжди знайдемо розуміння і підтримку. На місці можна вирішити далеко не всі питання, всі чорнобильські проблеми можна вирішити на рівні державного бюджету, їх рішення на 98% залежить від центральних органів влади», - зазначив Анатолій Вінник.