Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники посольства США зацікавилися досвідом Харківщини з супроводу та підтримки на регіональному рівні впровадження інвестиційних проектів

Представники посольства США зацікавилися досвідом Харківщини з супроводу та підтримки на регіональному рівні впровадження інвестиційних проектів

Сьогодні у Будинку рад відбулася зустріч директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Сергія Авершина та директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Євгена Шаповала з дипломатом Економічного відділу Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні паном Еріком Андерсеном. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи економічного та інвестиційного співробітництва США з Харківським регіоном, розвитку фінансового сектору регіону в умовах подолання наслідків світової фінансової кризи.

За словами Євгена Шаповала, згідно дослідженням, які проводилися Фондом ефективного управління Ріната Ахметова, Харківська область посіла друге місце після м. Києва, але перше серед областей України. На сьогодні у регіоні запроваджено ряд конкретних заходів для підвищення його інвестиційної привабливості, створення сприятливих умов для ведення бізнесу. Перш за все це створення робочих груп задля супроводу проведення інвестиційних проектів. 

«Якщо взяти, наприклад, компанію «Shell». Підготовка всієї документації для початку роботи розвідувальної свердловини з видобутку нетрадиційного газу тривала близько 3 місяців, хоча згідно з законодавством цю процедуру можна було закінчити і за 1,5 роки. Все це робиться, тому що ми розуміємо, що питання енергетичної безпеки - це питання державної безпеки. Воно тісно пов'язане з несприятливою макроекономічною ситуацією, і ми зобов'язані сьогодні, дивлячись у майбутнє, зробити якісь дії для того, щоб забезпечити нашу країну достатньою кількістю енергоресурсів», - відмітив директор Департаменту.

Також на зустрічі обговорювався проект закону України «Про технополіс "П'ятихатки"», який зацікавив представників американского посольства.