Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області показник захворюваності на туберкульоз один з найменших серед регіонів України

У Харківській області показник захворюваності на туберкульоз один з найменших серед регіонів України

Як зазначив під час проведення розширеного засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма, завдяки вжитим заходам та плідній співпраці органів місцевої влади усіх рівнів, медичної громадськості, Фонду «Розвиток України» Ріната Ахметова та громадських організацій, за підтримки центральних органів влади, Міністерства охорони здоров’я на Харківщині досягнуті певні позитивні результати запроваджених перетворень.

«Якщо 10 років тому назад наш регіон входив до п’ятірки областей з найвищим рівнем захворюваності, то на сьогодні область посідає 3 рангове місце з найменшим показником захворюваності серед 26 регіонів України. Дана тенденція продовжує зберігатись і протягом I півріччя 2013 року, що підтверджується зниженням на 10% показника захворюваності у порівнянні з попереднім роком. У цьому році зареєстровано 620 нових випадків туберкульозу проти 689 у минулому році», - сказав Ігор Шурма.

Також він додав, що тривалий час проблемою залишалась ситуація щодо захворювання на туберкульоз серед дитячого населення. Але вжиті заходи забезпечили стабільне зниження захворюваності серед даного контингенту.

«У 2012 році захворіло 52 дитини проти 63 в 2011 році. Аналогічна ситуація має місце і у першому півріччі 2013 року – зареєстровано 27 випадків проти 32 у минулому році. Рівень смертності від туберкульозу з 2002 по 2012 рік зменшився на 35% – з 17,2 до 12,7 випадків на 100 тисяч населення. Позитивна динаміка зберігається і в цьому році – показник становить 5,6 випадків проти 6,1», - підкреслив заступник голови ОДА.