Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область готується побити рекорд по збору зерна і зберегти отриманий врожай

Харківська область готується побити рекорд по збору зерна і зберегти отриманий врожай

Президент України поставив завдання зробити все для того, щоб зберегти отриманий врожай і прибрати всі перешкоди для його реалізації як всередині країни, так і за її межами. Про це під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За словами губернатора, сьогодні харківський регіон готується побити новий рекорд по збору зерна і зберегти отриманий врожай.

«Я думаю, що з Божою допомогою, з допомогою людей, які, не покладаючи рук, працюють для того, щоб зберегти все вирощене, ми зробимо все, щоб не втратити ні однієї тонни. Для цього є все: сучасна техніка, достатня кількість хлібоприймальних підприємств та елеваторів. Частина зерна буде реалізовуватися в регіональний резерв та державний резерв», – заявив Михайло Добкін.

Як зазначив голова області, сьогодні Українська державна компанія, яка займається реалізацією зерна за межі України, повністю розраховується за всіма контрактами, і надлишки зерна, які сьогодні не потрібні на внутрішньому ринку, будуть реалізовані на зовнішніх ринках, що ще на один крок наблизить Україну до лідируючих позицій з експорту продовольства за межі нашої країни.

«Попит великий, Україна користується великим авторитетом і наше головне завдання – максимально завоювати зовнішні ринки. Як показує життя, сьогодні зовнішня кон’юнктура, яка існує по відношенню до металургів, хіміків, не дозволяє стрімко розвиватися нашій економіці, а сільське господарство – це той локомотив, який здатний у важку хвилину тягти потяг української економіки вперед і отримувати хороші результати», – підкреслив він.