Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проведення Днів православного кіно говорить про високий рівень кінофестивалю «Харьковская сирень»

Проведення Днів православного кіно говорить про високий рівень кінофестивалю «Харьковская сирень»

Таку думку висловив сьогодні в ході відкриття у кінотеатрі «Боммер» Днів православного кіно член журі Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень», кінознавець Володимир Миславський. «В Україні та Росії існує досить багато кінофестивалів, велика частина з них займається піар-акціями та іншими нефестивальними заходами. Тільки справжній фестиваль, який хоче заявити про себе, як про серйозний фестиваль, може проводити подібні покази. З цієї точки зору фестиваль «Харьковская сирень» повністю підтверджує свій високий рівень», – підкреслив він.

Проведення в рамках проекту «Харьковская сирень. P.S.» Днів православного кіно приурочене до святкування в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі, яке широко відзначається згідно з Указом Президента України Віктора Януковича. Говорячи про православне кіно, Володимир Миславський відзначив, що цей термін з'явився в Україні трохи більше 20 років тому.

«Ті 70 років, протягом яких при владі перебував атеїстичний уряд, дали про себе знати, хоча і в радянський час все одно знаходилися великі майстри, які у своїй творчості дуже підспудно, між рядків намагалися говорити про віру. Сучасне православне кіно – це, в першу чергу, фільми, в основі яких лежить любов, а їх автори – глибоко віруючі люди. Тільки в цьому випадку православний фільм буде нести справжню віру і духовність, вести до бога і популяризувати православну віру», – сказав він.