Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку

Михайло Добкін взяв участь у засіданні Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку

Сьогодні відбулося засідання Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку Мінекономрозвитку, у якому взяли участь Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Зокрема, на засіданні було розглянуто проект Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року – базовий документ, що разом з іншими стратегічними документами створює для країни дієве підґрунтя для подальшого впровадження політичних, управлінських та соціально-економічних реформ.

«Хочу підкреслити важливість нашої роботи. Особлива роль Комісії обумовлена, насамперед, складністю завдань, пов’язаних із формуванням та реалізацією ефективної регіональної політики. Економіки регіонів відчувають на собі вплив низки негативних макроекономічних чинників. Це вимагає оперативного реагування та корегування механізмів державної регіональної політики з урахуванням європейського досвіду у сфері регіонального розвитку», - сказав Ігор Прасолов.

За словами Міністра, Президент України поставив перед Урядом чітке завдання: запровадити на практиці нову регіональну політику на основі нового формату відносин регіонів із центром, що ґрунтується на зростанні ініціативи та відповідальності влади на всіх рівнях. Цей механізм, з одного боку, має стимулювати використання внутрішнього потенціалу кожного регіону, а з іншого - забезпечити розповсюдження розвитку від економічно сильних центрів на всі регіони. Таким чином можна буде мінімізувати негативні явища проблемних територій.