Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

3 серпня 2013 відбудеться фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс»

3 серпня 2013 відбудеться фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці - плюс»

3 серпня 2013 року в 10:00 в селищі Малинівка Чугуївського району області відкриється фестиваль обрядового і сучасного весільного дійства «Весілля в Малинівці – плюс». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Чугуївської райдержадміністрації Володимир Лобойченко. «Гостей фестивалю чекає насичена програма: весільні обряди різних народів, парад весільних оркестрів, різноманітні конкурси, атракціони для дітей і дорослих, продаж виробів народних умільців, виступи народних колективів та зірок української естради. Зокрема, під час фестивалю всіх гостей розважатимуть п'ять фестивальних майданчиків: «Весільні ворота», «Дитяче містечко», «Місто майстрів», «Весільна мозаїка», «Вівтар на покуті», а також працюватимуть весільні павільйони», – сказав він.

Також Володимир Лобойченко додав, що на фестивалі майстри народних промислів поділяться з гостями секретами своїх ремесел. У творчих майстернях можна буде самому навчитися робити весільні вироби з соломи, глини, дерева або купити собі щось на згадку, а женихи зможуть викувати обручки для улюблених у весільних кузнях.

Екскурс в історію можна буде вчинити на виставці фотографій кінця ХІХ – початку ХХ століття «Прабабусине весілля». Так само гості фестивалю зможуть познайомитися з народними весільними оберегами і атрибутами, зібраними на «Поляні оберегів». На великій сцені після урочистого відкриття фестивалю, яке відбудеться о 17:00, порадують присутніх своїми виступами Руслана Лижичко, фіналісти конкурсу «Х-фактор» Олег Кензов, Аїда Ніколайчук, Аркадій Войтюк. Окрім цього відбудуться виступи кінного театру, виставка весільних аксесуарів, вечірнє фаєр-шоу, феєрверк і весільна дискотека «Малинова ніч».