Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У наступному році в Харкові відкриють кінематографічний туристичний маршрут

У наступному році в Харкові відкриють кінематографічний туристичний маршрут

Про це сьогодні після брифінгу повідомила директор Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. За її словами, наступного року в рамках Міжнародного кінофестивалю буде презентовано кінематографічний туристичний маршрут міста Харкова. Зараз оргкомітетом кінофестивалю ведеться активна робота з його розробки.

«Маршрут буде включати в себе вулиці та будинки, де жили і працювали видатні діячі кіно. Для проведення екскурсій планується закупити невеликий автобус. Зараз ми вирішуємо питання про його придбання в однієї з організацій. Потім ми попрацюємо над його дизайном, щоб було видно, що це кіноавтобус. Маршрут буде включати в себе відвідування Харківської філармонії, де вперше в Україні був проведений публічний кіносеанс, а також кінотеатру «Боммер». Тривалість екскурсії складе приблизно півтори години», – відзначила Вікторія Маренич.

Також вона додала, що розробляється кінематографічна карта міста. Вона буде на трьох мовах: російській, українській та англійській.