Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

30 липня в галереї «Бузок» відкриється виставка робіт іконописної майстерні Харківської єпархії

30 липня в галереї «Бузок» відкриється виставка робіт іконописної майстерні Харківської єпархії

Про це сьогодні в ході брифінгу на тему: «Реалізація в регіоні завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі» розповіла директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. Говорячи про святкові заходи, які відбудуться на Харківщині в рамках реалізації завдань Президента України щодо належної підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі, вона розповіла, що 30 липня в галереї «Бузок» (вул. Сумська, 25) відбудеться відкриття виставки ікон.

«Виставка ікон іконописної майстерні Харківської єпархії проводиться з благословення архієпископа Харківського і Богодухівського Онуфрія. Я думаю, що вона буде цікава всім, адже написання ікони – це той божий промисел, який дається далеко не кожній людині. Тільки дуже талановиті і глибоко духовні люди можуть створювати ікони. У Харкові одна з найсильніших іконописних шкіл в Україні, на виставці буде представлено близько 50 ікон», – підкреслила Вікторія Маренич.

Директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації також розповіла, що після відкриття виставки гостям галереї продемонструють свою майстерність православні хори церков Харківської єпархії.

«Церковний піснеспів буде подано не просто як окремий концерт. Ми подумали, що, маючи таку конгломерацію духовного початку, було б чудово, щоб в оточенні ікон прозвучала музика», – зазначила Вікторія Маренич.