Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвестиційна привабливість Харківщини - результат послідовної роботи обласної та міської влади

Інвестиційна привабливість Харківщини - результат послідовної роботи обласної та міської влади

Як зазначив у ході засідання круглого столу з питань інвестиційної діяльності в Харківській області голова ХОДА Михайло Добкін, область, будучи центром високотехнологічної промисловості, продуктивного сільського господарства, сучасної науки і освіти, маючи багаті природні ресурси та вигідне географічне положення, безумовно, привертає увагу вітчизняних та зарубіжних інвесторів.

Крім того, область посіла перше місце в рейтингу Інвестиційної привабливості регіонів за підсумками незалежного оцінювання, яке провели Київський міжнародний інститут соціології та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за дорученням Президента України. Протягом 2012 року області вдалося піднятися з третього на перше місце в щорічному рейтингу конкурентоспроможності регіонів, який складається Фондом ефективного управління за методикою Всесвітнього економічного форуму. Міжнародні видання «Forbes» і «Financial Times» визначили Харків в якості одного з кращих міст щодо створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій.

«Все це результат послідовної роботи обласної та міської влади щодо поліпшення економічного та інвестиційного клімату Харкова і регіону в цілому, а також політики протекціонізму щодо потенційних партнерів - будь то транснаціональна корпорація, бізнес-асоціація, банк або консалтингова корпорація - усіх, хто може забезпечити приплив інвестицій в область», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, завдяки сприятливому інвестиційному клімату і політики протекціонізму щодо ділових партнерів тільки за останній час в область зайшов найбільший інвестор - корпорація «Шелл», відкрився офіс компанії IBM, почала роботу Харківська філія Науково-дослідного і проектно-конструкторського центру Samsung в Україні .