Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Texas A&M AgriLife Research планує співпрацювати з Інститутом рослинництва ім. Юр'єва

Texas A&M AgriLife Research планує співпрацювати з Інститутом рослинництва ім. Юр'єва

Про це в ході зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним заявив виконавчий директор Texas A&M AgriLife Research Білл Маккатчен «Ми бачимо унікальні можливості, які обговорювали з компаніями «SigmaBleyzer» і «Хармелія», а також під час цього візиту з Інститутом ім. Юр'єва. Ми бачимо сфери для співробітництва та взаємовигідної роботи в області таких культур, як пшениця і кукурудза, а також у сфері інженерних розробок і технологій», - зазначив Білл Маккатчен.

Він розповів, що програма з виведення пшениці Texas A&M AgriLife Research є лідером в США. Виведені сорти пшениці вирощуються на всій території США.

«Приїхавши в Україну, ми побачили, які у вас чудові ґрунти і умови для вирощування сільськогосподарських культур. Ми дійсно переконалися в тому, що Україна це житниця всього світу. Потенціал нашої співпраці величезний. У результаті нашого партнерства з компаніями «SigmaBleyzer» і «Хармеля», а також Інститутом рослинництва ім. Юр'єва ми зможемо розробити такі нові сорти, які будуть використані не тільки в Україні, але і в Європі та інших країнах», - підкреслив Білл Маккатчен.

Як зазначив Михайло Добкін, область зацікавлена в застосуванні кращих технологій, кращих сортів пшениці максимально стійких до змін погодних умов.

«Для нас співпраця з тими, хто вже звик досягати хороших результатів, це можливість просунутися вперед набагато швидше, ніж ми б зробили це самостійно. Тому ми готові надавати всіляку підтримку будь-якій кооперації у сфері сільського господарства, де ми можемо почерпнути нові технології, знання та можливості», - підкреслив голова ХОДА.