Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зацікавлена у використанні досвіду американських вчених у сфері сільського господарства

Харківщина зацікавлена у використанні досвіду американських вчених у сфері сільського господарства

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та заступник голови ХОДА Юрій Сапронов сьогодні зустрілися з представниками Texas A&M AgriLife Research та компанії «SigmaBleyzer». «Сьогодні в Україні остаточно усвідомили, що співпраця практики і науки у сфері сільського господарства дає хороші результати. Якщо такі компанії, як «SigmaBleyzer», вже давно співпрацюють з наукою, то ряд середніх і малих підприємств працювали, сподіваючись тільки на свої сили. Досвід тих, хто все-таки прислухається до думки вчених, показує, що економічна вигода від цього значно вище. У зв'язку з цим співпраця наших вчених з вченими інших держав, зокрема США, може дати нам абсолютно нові знання, технології. Ми зі свого боку готові зробити все, щоб така співпраця була комфортною і взаємокорисною», - підкреслив Михайло Добкін.

Він зазначив, що сьогодні стає все більш затребуваним такий капітал як знання. Також голова ХОДА нагадав, що під час візиту делегації області в штат Техас обговорювалася можливість відкриття в Харкові філії Техаського університету сільського господарства і механіки.

«Якщо зараз ця тема ще актуальна, то ми докладемо ще більше зусиль, щоб дати можливість нашим молодим людям отримати знання за допомогою професорів і викладачів Техаського університету. Я вчора обговорював цю тему з Міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком, і він підтвердив, що в процесі об'єднання трьох сільськогосподарських вузів Харкова готовий розглянути можливість і передати на безкоштовній основі ряд будівель і споруд для того, щоб американські викладачі мали можливість навчати наших студентів», - підкреслив Михайло Добкін.