Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реалізація проекту «Село майбутнього» забезпечить на практиці втілення програми економічних реформ Президента України

Реалізація проекту «Село майбутнього» забезпечить на практиці втілення програми економічних реформ Президента України

«"Село майбутнього" зможе показати на практиці, як ефективне використання державної підтримки буде сприяти розвитку економіки України. Вплив проекту на національну економіку буде істотнішим, якщо розглядати його в Харківській області як пілотний проект і паралельно реалізовувати в інших регіонах країни. Ми впевнені, що реалізація проекту "Село майбутнього" забезпечить на практиці втілення програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича», – заявив сьогодні в ході виїзного засідання колегії Міністерства аграрної політики та продовольства України представник інвестора проекту «Село майбутнього» – компанії Dodburg Holdings Limited Оран Карів.

За його словами, проект складатиметься з чотирьох складових: планується побудувати сучасний тваринницький комплекс, що включає молочну ферму і генетичний центр, вирощувати овочі на зрошуваних землях і відкрити високотехнологічний тепличний комплекс. Також планується створення соціальної інфраструктури.

Проект «Село майбутнього» ініційований Харківською облдержадміністрацією та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. Інвестором проекту було обрано ТОВ «ЮНАТ». Воно є дочірньою компанією фірми Dodburg Holdings Limited, до якої входить група міжнародних компаній із США, Канади та Ізраїлю.

Як підкреслив представник компанії-інвестора, губернатор Харківської області Михайло Добкін надає проекту «Село майбутнього» всебічну підтримку, розуміючи його важливість для розвитку сільського господарства регіону. Гарантією державного захисту іноземних інвестицій стане договір між державними органами України і компанією-інвестором, а також відповідний проект постанови Кабінету Міністрів. Вже пройдено узгодження в Міністерстві аграрної політики та Міністерстві економіки.