Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Балаклійському районі планується збільшити кількість груп дошкільної освіти

В Балаклійському районі планується збільшити кількість груп дошкільної освіти

Розглядається можливість створення Пришибського навчально-виховного комплексу та відкриття груп дошкільної освіти. Про це за підсумками робочої поїздки в Балаклійський район повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. «У Пришибі мешкає багато молоді, що у перспективі обумовлює необхідність відкриття дошкільних навчальних закладів. Цей напрямок є актуальним і в рамках виконання програми соціальних ініціатив Президента України, зокрема щодо забезпечення стовідсоткового охоплення дошкільною освітою дітей у сільській місцевості. Саме тому відкриття дошкільних груп на базі Пришибського НВК є перспективним напрямом формування цілісної освітньої інфраструктури у районі», - підкреслив Євген Савін.

На даний час виготовлена проектно-кошторисна документація на дві різновікові групи. Вартість робіт на реконструкцію приміщення та придбання необхідного обладнання складає 1 млн. 475 тис. грн.

Також під час робочої поїздки Євген Савін відвідав Балаклійську філію комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія». Під час відвідування Євген Савін відзначив необхідність активізації роботи з інформування населення району та сусідніх територій щодо перспективи навчання у педагогічному коледжі та наявності потреби у відповідних фахівцях на прилеглих територіях.

«Зважаючи на особливості демографічної ситуації у районі, зокрема збільшення питомої ваги дітей дошкільного віку та молоді, а також перспективу розширення мережі дошкільних навчальних закладів, керівництву району та коледжу необхідно налагодити системну роботу з профорієнтації школярів Балаклійського району та сусідніх територій, оскільки фахівці-педагоги у найближчому майбутньому знайдуть собі гідні робочі місця», - підкреслив Євген Савін.

Теги