Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники харківського ДАІ ведуть профілактичну роботу з водіями, що прямують до Криму

Працівники харківського ДАІ ведуть профілактичну роботу з водіями, що прямують до Криму

Водії автомобілів, які прямують до Криму, часто стають учасниками дорожньо-транспортних пригод. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник управління ДАІ ГУ МВС України в Харківській області Олександр Єршов. За його словами, особливо це стосується громадян Російської Федерації. «Основна причина ДТП – перевищення швидкості і втома через тривале перебування за кермом. Люди їдуть з далеких областей Росії, часом навіть з-за Уралу, проходять митницю і вже на території України розслабляються і засинають за кермом. На сьогодні на всіх стаціонарних постах ДАІ – у Харківській області їх 5 – з ними проводиться профілактична робота щодо дотримання заходів безпеки. Аж до того, що втомленому водію пропонують відпочити, перш ніж продовжити шлях», – підкреслив він.

Автотуристи також попереджені про особливості пересування гірськими дорогами Кримського півострова, необхідність підвищеної уваги водіїв та використання таких заходів безпеки, як ремені безпеки та дитячі автокрісла. 

Олександр Єршов зазначив, що в 2013 році порівняно з 2012 роком істотно знизилася кількість ДТП, скоєних на магістралях південного напрямку не громадянами України. Зниження аварійності склало 39,9%.

Він зазначив, що такого ефекту вдалося досягти завдяки аналізу ситуації у 2012 році і вжитим заходам. Грунтуючись на ділянках, де здебільшого відбувалися ДТП торік, ГУ МВС України в Харківській області розроблена відповідна дислокація. Наряди ДАІ несуть службу в основному на трасах, де йде масовий потік автомобілів на південь.

Теги