Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Святкування 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна планується провести на державному рівні

Святкування 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна планується провести на державному рівні

Сьогодні під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ в рамках проекту «Чай з губернатором» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зазначив, що одне з основних завдань, яке стоїть сьогодні перед Харківською облдержадміністрацією - повернути в нашу країну пам'ять про великих українців. Так, Михайло Добкін підкреслив, що талановитого художника Іллю Рєпіна саме Україна подарувала всьому світу, а сьогодні, на жаль, він сприймається як російський художник. Така ж ситуація з Володимиром Далем, який народився в Луганську, і тільки вийшовши на пенсію, приїхав до Росії і написав там відомий словник Даля.

«Ми зобов'язані повернути людей в Україну через гідне ставлення до тієї пам'яті, яку вони після себе залишили, через речі, які на національному рівні підтримують пам'ятне ставлення до цих людей», - сказав Михайло Добкін.

Голова ХОДА розповів, що з цією метою він звернувся до депутатської групи «За Харків! За Слобожанщину!» з проханням ініціювати підтримку його звернення про те, щоб винести на розгляд Кабінету Міністрів і Верховної Ради питання про святкування 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна на державному рівні.

«Також я підписав листа, в якому прошу заснувати національну премію імені Іллі Юхимовича Рєпіна. Премія вручатиметься на території Харківської області, але матиме статус національної», - підкреслив Михайло Добкін.