Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Облдержадміністрації готові брати на себе відповідальність, а разом із нею створити систему, яка дозволить не допускати випадків самочинства міліції та інших органів

Облдержадміністрації готові брати на себе відповідальність, а разом із нею створити систему, яка дозволить не допускати випадків самочинства міліції та інших органів

Як зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ у форматі «Чай з губернатором» трагічні події у с.Врадіївка Миколаївської області, обласні державні адміністрації готові брати на себе відповідальність, а разом із нею створити систему, яка дозволить не допускати випадків самочинства міліції та інших органів. «Місцева державна влада, губернатор, голови обласних рад, голови райдержадміністрацій, мери міст — вони несуть відповідальність за те, що відбувається на їх території. Тож, якщо з нас питають, то нам необхідно дати потрібні важелі впливу», - підкреслив Михайло Добкін.

Також він додав, що людей, які скоїли цей злочин, у разі доведення судом їх провини потрібно покарати найбільш жорстко та показово.

«Я впевнений, слід покарати і всіх тих, хто був зобов’язаний стежити, щоб цього не сталося: і по лінії міліцейського начальства в районі та області, і по лінії прокуратури, яка контролює дотримання законів, у тому числі і працівниками міліції, і по лінії райдержадміністрації, яка, напевно, не реагувала на скарги мешканців цього населеного пункту на дії міліції. Як підкреслює Президент України - ніхто не повинен уникнути покарання, ні в кого не повинно бути почуття безкарності», - сказав Михайло Добкін.