Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито відремонтовану Докучаєвську лікарську амбулаторію з денним стаціонаром

Відкрито відремонтовану Докучаєвську лікарську амбулаторію з денним стаціонаром

В ході ремонтних робіт проведено заміну 9 віконних блоків 1 поверху на енергозберігаючі; 11 міжкімнатних дверних блоків на дерев’яні та 3 - на металопластикові; заміна каналізаційної системи та систем опалення, водопостачання та електропостачання, облицювання стін, стелі та підлоги, облаштування ганку пандусом; придбані нові меблі. Загальна вартість робіт склала близько 500 тис.грн. Також амбулаторія сьогодні отримала електронні ваги для новонароджених, ростомір та одноканальний електрокардіограф. Як підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ця амбулаторія - черговий крок у реалізації соціальних ініціатив Президента України в частині реформуванні первинної ланки медичної допомоги.

«Ефективність функціонування Докучаївської амбулаторії це відповідь скептиками щодо доцільності реформування первинної ланки медицини, ініційованої Президентом України. Амбулаторія є першим закладом, куди звертаються люди у випадку проблем зі здоров’ям. Зміцнення матеріально-технічної бази, покращення умов праці медичного персоналу, поверне віру в можливість отримання якісної медичної допомоги на первинному рівні: повноцінне функціонування фізкабінету, стоматологічного кабінету, лабораторії, робота сімейного лікаря, профілактичні флюорографічні обстеження», – підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. Амбулаторія обслуговує населення с.Комуніст загальною кількістю 6902 особи,з них 1021 дитина (дітей до року - 62). Радіус обслуговування – 18 км. В амбулаторії працюють 6 лікарів, з яких 2 лікаря загальної практики – сімейні лікарі, які мають вищу кваліфікаційну категорію, 2 лікаря-стоматолога з першою кваліфікаційною категорією, 1 лікар-гінеколог з першою кваліфікаційною категорією та 1 лікар-невропатолог без категорії, 11 молодших спеціалістів з медичною освітою та 4 молодші медичні сестри.

Амбулаторія має у своєму складі 2 стоматологічні та фізіотерапевтичний кабінети, денний стаціонар на 10 ліжок, клініко-діагностичну загальну лабораторію, маніпуляційний кабінет. Для забезпечення обслуговування територіального населення амбулаторія має спеціальний санітарний автомобіль «Славута» ЗАЗ–1103.

В 2012 році до амбулаторії здійснено 26503 відвідувань пацієнтів ( за 6 міс. 2013 року - 1293). Лікарями обслуговано 2698 викликів на дому (за 6 міс. 2013 року - 13106), проліковано на ліжках денного стаціонару 368 хворих (за 6 міс. 2013 року 205), в умовах стаціонару на дому – 450 хворих (за 6 міс. 2013 року - 230).