Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область є визнаним лідером у сфері створення нових робочих місць

Харківська область є визнаним лідером у сфері створення нових робочих місць

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в процентному співвідношенні новостворених робочих місць в області у півтора рази більше, ніж ліквідованих. Ця тенденція з незначними змінами простежується з року в рік.

«Президент України неодноразово акцентував увагу на тому, що з 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України, який стимулює створення робочих місць для тих категорій громадян, яким вкрай складно знайти роботу. У першу чергу мова йде про перше робоче місце, а також про тих людей, яким залишилося 3-5 років до пенсії, але вони через різні причини залишаються безробітними. Є ряд економічних стимулів, які дають певні податкові преференції тим організаціям і підприємствам, які будуть брати на роботу найбільш незахищені категорії людей», – зазначив губернатор.

Він також підкреслив, що поряд з цим законом необхідно ухвалити ряд підзаконних актів для того, щоб всі економічні стимули запрацювали. Поки цього не сталося, але Михайло Добкін висловив надію, що найближчим часом Кабінет Міністрів ухвалить всі необхідні рішення для імплементації цього закону.