Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна має увійти до числа світових лідерів з продажу продуктів харчування

Україна має увійти до числа світових лідерів з продажу продуктів харчування

Як зазначив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Вовчанського району голова ХОДА Михайло Добкін, Президент України поставив дуже амбіційну, але цілком реальну задачу - вивести Україну в число світових лідерів з продажу продуктів харчування, особливо зернової групи. «Природні умови, якість чорноземів і працьовитість людей, інтенсивні інвестиції і постійна заміна парку складної сільськогосподарської техніки дає нам всі підстави стверджувати, що ми з цим завданням впораємося навіть раніше, ніж до 2020 року, як ставив його Президент», - заявив глава області.

Також Михайло Добкін зазначив, що врожай 50 центнерів з гектара ранніх зернових озимої пшениці вже нікого не дивує, і сьогодні звичним явищем у господарствах стали врожаї понад 70 центнерів з гектара.

«Мине час, ми дійдемо до 100 центнерів з гектара, а це зовсім інші можливості з реалізації зерна за межі нашої країни за форвардними контрактами. Тому Україна спокійно може увійти до трійки лідерів з продажу зерна в усі країни світу», - підкреслив голова ХОДА.