Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стратегія збиральних робіт у поточному році має бути підпорядкована єдиному завданню - зведенню до мінімуму втрат зерна. Михайло Добкін

Стратегія збиральних робіт у поточному році має бути підпорядкована єдиному завданню - зведенню до мінімуму втрат зерна. Михайло Добкін

Як наголосив голова ХОДА Михайло Добкін у ході обласного семінару-наради з питань організації збору ранніх зернових і зернобобових культур урожаю 2013 року, при проведенні збиральної кампанії головне завдання - мінімізувати втрати зерна. Для цього необхідно особливу увагу приділити збиральній техніці. «Стратегія збиральних робіт у поточному році має бути підпорядкована єдиному завданню - зведенню до мінімуму втрат зерна. Тому з урахуванням технічного стану наявних комбайнів і умов майбутнього збирання, потрібно прорахувати по кожному господарству і в цілому по району, скільки зернозбиральних комбайнів треба залучити додатково, і завчасно укласти відповідні договори з їх власниками. Зробити це треба негайно», - заявив глава області.

За його словами, особливу увагу в кожному районі потрібно приділити дрібним фермерським підприємствам, які не володіють достатньою кількістю техніки.

«Четверта частина всіх збиральних площ ранніх зернових культур в області припадає на власників паїв, які обробляють їх самостійно, і дрібні фермерські господарства. Своєї збиральної техніки у них недостатньо. Агрохолдинги зберуть успішно врожай і без втручання райдержадміністрацій, а цій категорії землекористувачів допомога районного штабу в залученні комбайнів буде вкрай необхідна. Прошу ситуацію на полях цих власників не випускати з контролю до повного закінчення збиральних робіт», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до керівників РДА.