Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Центри надання адміністративних послуг будуть створені в кожному районі та місті обласного значення Харківщини

Центри надання адміністративних послуг будуть створені в кожному районі та місті обласного значення Харківщини

Про це в Зміївському районі заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, це дозволить зробити адміністративні послуги доступними для всіх мешканців області. «Виконуючи меморандум, який наприкінці травня облдержадміністрація підписала з «Укрпоштою», більше 680 відділень «Укрпошти», які розташовані на території Харківської області, будуть у віддалених від райцентрів населених пунктах допомагати написати заяви і приймати їх у жителів, передавати інформацію до районного центру і привозити на місце. На мій погляд, це зробить життя людей набагато простішим», - зазначив голова області.

За його словами, наступним етапом буде спрощення реєстрації земельних ділянок та нерухомості. За дорученням Президента Кабінет Міністрів розробляє для цього всю необхідну документацію, а завдання місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування - зробити все, щоб до зазначеного Президентом терміну всі регіональні організації надавали послуги через центр надання адміністративних послуг.

«Тоді ми позбудемося всіх недоліків, з якими зараз стикаємося при реєстрації земельних ділянок та майнових прав, отриманні різних довідок, оскільки у центрі надання адміністративних послуг у заявника буде контакт тільки з тим, хто бере документи до виконання. В якості позитивного прикладу ми можемо говорити про дозвільний центр, який сьогодні працює в Харкові, де і органи місцевого самоврядування, і територіальні органи центральних органів влади видають дозволи, і люди давно забули, що таке простоювати в чергах і випрошувати потрібний документ», - сказав Михайло Добкін.