Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївському районі відкрився Центр надання адміністративних послуг

У Зміївському районі відкрився Центр надання адміністративних послуг

У приміщенні центрального відділення зв'язку Зміїв-4 Центру поштового зв'язку №7 Харківської дирекції Українського Державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг Зміївської районної державної адміністрації. Це перший такий центр в районах області, який відкрився в рамках реалізації спільного проекту Харківської облдержадміністрації та Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Відкриття таких центрів відбувається з ініціативи Президента України Віктора Януковича.  «Центр надання адміністративних послуг створено на виконання соціальних ініціатив Президента України для того, щоб поліпшити якість послуг, які надає влада, наблизити їх до людей і зробити їх максимально доступними, виключивши все те, що раніше заважало людям відчувати себе комфортно, звертаючись до державних органів і структури. Перш за все, я маю на увазі виключення корупційної складової, оскільки ті адміністратори, які прийматимуть заявки від людей, ніяк не впливають на їх рішення, вони виконують тільки технічну функцію», - підкреслив під час церемонії відкриття голова ХОДА Михайло Добкін.

У заході також взяли участь заступник голови ОДА Євген Савін, голова Зміївської районної державної адміністрації Ваграм Гулян.

«Головним завданням Центру надання адміністративних послуг є забезпечення спрощеного доступу громадян та суб'єктів господарювання до адміністративних послуг. Проект зацікавить, насамперед, жителів віддалених населених пунктів, адже вони зможуть отримувати адміністративні та соціальні послуги за місцем проживання», - сказав голова Зміївської РДА Ваграм Гулян.

Харківська обласна адміністрація та Харківська дирекція УДППЗ «Укрпошта» планують поетапне впровадження проекту, сьогодні він стартує в 26-ти відділеннях Зміївського району, де можна отримати консультацію і допомогу у підготовці документів з 20 видів адміністративних послуг. Але перелік послуг буде постійно поповнюватися, і з листопада можна буде отримати вже майже 60 видів адміністративних і соціальних послуг засобами поштового зв'язку в кожному відділенні Харкова та області.