Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угода про співробітництво з Харківщиною виводить луганську промислову кооперацію на регіональний рівень

Угода про співробітництво з Харківщиною виводить луганську промислову кооперацію на регіональний рівень

У рамках робочої поїздки делегації Харківської області на Луганщину 21 червня 2013 року підписано План заходів щодо реалізації Угоди про співробітництво між Луганською облдержадміністрацією та облрадою і Харківськими облдержадміністрацією та облрадою у торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах. Відповідаючи на запитання журналістів, голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк зазначив, що підписання сьогоднішнього документа залучає Харківщину в промислову кооперацію, виводячи внутрішньообласну кооперацію Луганщини на міжрегіональний рівень.

Голова Луганської облради Валерій Голенко нагадав, що сама угода була підписана в серпні 2011 року. Що стосується Плану заходів, то він розрахований на найближчі п'ять років і деталізує взаємини двох регіонів в найбільш важливих для розвитку територій сферах.

У свою чергу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, розповідаючи журналістам про свої враження від поїздки на Луганщину, високо оцінив динаміку розвитку області. «Відомо, що кошти на будівництво освоюються протягом усього року, і здати ряд дуже важливих соціально значущих об'єктів вже на початку року - це свідчить про високі темпи розвитку регіону», - вважає він. Серед об'єктів, які його найбільш вразили, Михайло Добкін назвав обласний перинатальний центр і Палац спорту «ЛТК -Арена», відзначивши, зокрема, що ця спортивна арена може вважатися прикрасою будь-якої території і в змозі приймати змагання найвищого рівня.

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам'ятними подарунками.