Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область зацікавлена ​​в соціально-економічній співпраці з Соціалістичною Республікою В'єтнам

Харківська область зацікавлена ​​в соціально-економічній співпраці з Соціалістичною Республікою В'єтнам

Відбулася зустріч першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба та заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна з делегацією ЦК Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В'єтнам на чолі з членом Політбюро, Постійним секретарем Секретаріату ЦК Компартії Соціалістичної Республіки В'єтнам паном Ле Хонг Ань. У зустрічі також взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол В'єтнаму в Україні пані Хо Дак Мінь Нгуєт. «Співробітництво Харківської області з Соціалістичною Республікою В'єтнам можна охарактеризувати наступними показниками: зовнішньоторговельний оборот за 4 місяці 2013 року склав 1,1 млн. дол. США і збільшився в 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. Експортні поставки з області склали 0,3 млн. дол. США, імпортні – 0,8 млн. дол. США. На 1 січня 2013 року обсяг прямих іноземних інвестицій з В'єтнаму в нашу область склав 3,4 млн. дол. США», – заявив Валентин Дулуб.

Він презентував соціально-економічний та інвестиційний потенціал Харківщини і висловив думку, що цими цифрами не вичерпується весь потенціал взаємин області та В'єтнаму. Він зазначив, що між Харківщиною та В'єтнамом склалися дуже давні дружні відносини, які і надалі планується розвивати.

У свою чергу Ле Хонг Ань заявив, що радий відвідати Харків, місто, де живе найбільша в'єтнамська діаспора України. Він підкреслив, що в числі іншого В'єтнам зацікавлений у розвитку туризму: як у прийомі українських гостей, так і відпочинку в'єтнамців на Харківщині.

«Потрібно вивчати всі можливості, щоб організувати обмін делегаціями і направити людей на відпочинок. У В'єтнамі, в тому числі в тих регіонах, які пов'язані давніми партнерськими відносинами з Харківською областю, дуже гарне море і пляжі. Вони готові прийняти туристів», – підкреслив Постійний секретар Секретаріату ЦК Компартії Соціалістичної Республіки В'єтнам.