Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Взаємодія України з Євразійською економічною комісією не суперечить євроінтеграційним прагненням держави. Віктор Янукович

Взаємодія України з Євразійською економічною комісією не суперечить євроінтеграційним прагненням держави. Віктор Янукович

Підписання Меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією відповідає інтересам нашої країни і жодним чином не суперечить Угоді про асоціацію з Європейським Союзом. Про це Президент України Віктор Янукович заявив журналістам після завершення українсько-білоруських переговорів. «Це рішення продиктоване виключно економічними інтересами нашої країни і традиційними відносинами між країнами Митного союзу та Україною», - сказав Віктор Янукович.

Він нагадав, що за підсумками 2012 року на країни Митного союзу припадає понад 36% зовнішньоторговельного обороту України, що становить 63 млрд дол. США.

«Упевнений, зусилля з розвитку взаємодії з Митним союзом, а в подальшому і з Євразійським економічним союзом сприятимуть досягненню необхідного прогресу в економічній взаємодії наших країн і, відповідно, зростанню добробуту наших народів», - наголосив Віктор Янукович.

Глава держави підкреслив, що Україна прагне мати «нормальні торговельні відносини» з країнами Митного союзу.

«Ми хочемо також, щоб Митний союз інтегрувався у Світову організацію торгівлі. Сьогодні Росія стала членом СОТ. На черзі - Казахстан і Білорусь. І ми готові нашим колегам допомагати і сприяти інтеграції в СОТ. Я думаю, що всі ці кроки, які ми робимо спільно, сприятимуть просуванню наших товарів, фінансів, послуг, робочої сили, і це сприятиме зростанню наших економік», - зазначив Віктор Янукович.

Він також наголосив, що Україна послідовно йде шляхом європейської інтеграції та наближення всіх сфер життєдіяльності до європейських стандартів. «Все, що ми робимо, ми робимо передусім для себе - для того, щоб краще жилося людям, щоб комфортнішим у людей було життя, щоб була захищена безпека країни і народу, права особистості, права людини. Про це йде мова», - сказав Президент.