Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна та Білорусь мають значний потенціал для розвитку відносин. Віктор Янукович

Україна та Білорусь мають значний потенціал для розвитку відносин. Віктор Янукович

Україна та Республіка Білорусь повинні активізувати двосторонні відносини, адже є значний потенціал для їх розвитку, заявляє Президент України Віктор Янукович. «Той значний потенціал, який є між нашими країнами, - ми вважаємо, що він використовується не повною мірою. Є резерви, і, маючи такі добрі відносини, звичайно, ми повинні мати і перспективу вирішення цих питань», - сказав Глава держави під час українсько-білоруських переговорів у розширеному складі.

За словами Віктора Януковича, обидві країни налаштовані на повніше використання можливостей співпраці в різних сферах.

Основою для активізації співробітництва ділових кіл України та Білорусі, на переконання Президента, має стати як існуюча договірна база, так і нові угоди про співпрацю. «Ми покладаємо велику надію на те, що наші підкомісії запропонують нам такий порядок і конкретний напрямок співробітництва в різних галузях», - сказав Віктор Янукович.

Зокрема, йдеться про розвиток транспортних можливостей двох держав, транспортування нафти, військово-технічне та міжрегіональне прикордонне співробітництво, розвиток агропромислового комплексу, сільгоспмашинобудування.

У свою чергу, Олександр Лукашенко зазначив, що Україна та Білорусь вже мають певні досягнення у двосторонньому співробітництві. Зокрема, це стосується рівня товарообігу, створення спільних підприємств, які працюють в обох країнах. Разом з тим, за словами Президента Білорусі, рівень співпраці є недостатнім.

«І у вас, і у нас працюють спільні підприємства. Це добре, але цього, звичайно, недостатньо. Ми сповнені рішучості свій шлях пройти, створюючи більшу кількість з більшими обсягами виробництва спільних підприємств з серйозною локалізацією на українській землі», - наголосив він.

Олександр Лукашенко позитивно оцінив ухвалену Україною програму з розвитку агропромислового комплексу та сільського господарства. «Ви правильно вирішили, що пройти цей шлях треба. Ми будемо корисні для України в реалізації цієї потужної програми», - сказав Президент Білорусі.

За його словами, Білорусь готова створювати спільні сільгосппідприємства для модернізації українського сільського господарства на основі сучасної техніки.