Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Низький рівень роботи реєстраційної служби підриває авторитет регіону. Михайло Добкін

Низький рівень роботи реєстраційної служби підриває авторитет регіону. Михайло Добкін

«Через бездіяльність конкретних посадових осіб система реєстраційних органів, яка почала працювати з 1 січня 2013 року, замість спрощення процедури реєстрації майнових прав тільки ускладнила цей процес в окремих районах і містах Харківської області. Інформація, яку ми заслухали сьогодні, свідчить про грубі порушення чинного законодавства і неналежну організацію роботи державних реєстраторів», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході засідання колегії облдержадміністрації.

За його словами, низький рівень роботи реєстраційної служби підриває авторитет регіону і може негативно позначитися на його інвестиційній привабливості. Всією громадою була виконана величезна робота для того, щоб Харківщина була максимально затребувана як вітчизняними, так і іноземними інвесторами. Сьогодні, на думку незалежних експертів і за даними рейтингів, область серед лідерів в плані конкурентоспроможності, чому не в останню чергу сприяло створення нового дозвільного центру, який є одним з кращих в Україні.

Михайло Добкін підкреслив, що недотримання закону, відсутність прозорості, некомпетентність кадрів – прямий шлях до вибудовування корумпованої системи викачування грошей з населення.

«Я абсолютно переконаний, що сьогоднішній стан справ свідчить про некомпетентність і нездатність начальника реєстраційної служби забезпечити виконання завдань, покладених на нього Президентом та передбачених законодавством України. Вважаю за доцільне поставити питання про оцінку роботи керівника реєстраційної служби Головного управління юстиції у Харківській області В'ячеслава Уса і його відповідність займаній посаді», – заявив губернатор.