Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році в змаганнях «Спорт протягом життя» взяли участь понад 100 тисяч школярів

У 2013 році в змаганнях «Спорт протягом життя» взяли участь понад 100 тисяч школярів

Згідно розпорядження голови ХОДА від 04.09.2002 № 395 «Про проведення обласних щорічних спортивних змагань «Спорт протягом життя» серед учнівської та студентської молоді області Департаментом науки і освіти проводяться спортивно-масові заходи. Протягом року у всіх етапах змагань взяли участь близько 137 тис. школярів. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, відповідаючи на питання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області».

«За результатами обласних змагань були сформовані збірні команди, які взяли участь у Всеукраїнських змаганнях. У жовтні 2012 року на Всеукраїнських змаганнях «Діти – Олімпійська надія України» з легкої атлетики збірна команда Харківської області посіла 1 загальнокомандне місце. У грудні в Києві відбулися Відкриті Всеукраїнські змагання з легкої атлетики присвячені пам'яті Заслуженого тренера України Сергія Операйла, в яких збірна команда школярів Харківської області посіла 1 місце серед 27 регіонів України», – зазначив він.

Також заступник голови ХОДА нагадав, що на Харківщині проводяться малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини», Всеукраїнська військово-патріотична гра «Зірниця», Всеукраїнський фізкультурно-патріотичний фестиваль школярів «Козацький гарт» та інші спортивні заходи.

На сьогоднішній день секції фізкультурно-спортивного спрямування відвідує 34121 дитина, що становить 31,6% від загальної кількості дітей, що охоплені позашкільною освітою. У порівнянні з минулим роком цей показник збільшився на 3113 осіб (2012 рік - 31008 дітей). Стабільно найвищі рейтингові показники охоплення дітей позашкільною освітою фізкультурно-спортивного спрямування мають Дворічанський (47%), Печенізький (43%) та Первомайський (39 %) райони області.