Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відроджується престиж робітничих професій

На Харківщині відроджується престиж робітничих професій

Про це повідомив, відповідаючи на питання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області», заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. «У Харківській області сьогодні забезпечують підготовку робітничих кадрів 54 державних професійно-технічних навчальних закладів та Харківський індустріально-педагогічний технікум за 119 професіями. Також в 2013 році проводилися обласні конкурси професійної майстерності серед обдарованої учнівської молоді ПТНЗ за 9 масовими професіями», – зазначив заступник голови ХОДА.

Євген Савін також нагадав, що для відродження престижу робітничих професій в Харкові відбулося свято професійно-технічної освіти. Свято «Робітнича професія – запорука сталого розвитку економіки Харківщини» проводилося Департаментом науки і освіти облдержадміністрації спільно з Харківським обласним центром зайнятості за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

«Свято професійно-технічної освіти відвідали більше 7 тис. учнів, молоді, жителів міста Харкова та області», – зазначив Євген Савін.