Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області відзначають День донора крові

У Харківській області відзначають День донора крові

Сьогодні у Харківському обласному центрі служби крові відбулося святкування 10-ої річниці Всесвітнього Дня донора крові. Цього року вона відбувається під гаслом «Подаруйте життя: станьте донором крові». У заході взяв участь заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Геннадій Бондарчук. Він привітав усіх присутніх з Днем донора крові, подякував донорам за те, що вони роблять і побажав їм здоров’я.

«Можливість лікувати дана не кожному. Ці люди, попри невелику заробітну плату, віддані своїй професії. Ми чим можемо їм допомагаємо у цьому. Не зважаючи на ситуацію в державі, Харківська обласна державна адміністрація чи не єдина в державі, яка за останні роки спрямувала такий потік капіталовкладень на розвиток служби крові. Обладнання, яке закуповується в останні роки, свідчить про увагу з боку влади до проблеми заготівлі крові. У подальшому планується ще більший розвиток центру крові, ще більше капіталовкладень на розвиток матеріальної бази та розвиток нових технологій, які впроваджуються в усьому світі. Я бажаю міцного здоров’я як донорам, так і медичним працівникам», – сказав Геннадій Бондарчук. 

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА вручив посвідчення «Почесного донора України» донорам Харківської області та м. Харків та нагородив співробітників Харківського обласного центру служби крові Почесними грамотами Департаменту. Всього сьогодні посвідчення «Почесний донор України» мають отримати 27 донорів Харківщини.

Довідка: 91% запасів крові Харківської області сьогодні забезпечується від добровільних безоплатних донорів. За роки незалежності їх лави поповнилися. На сьогодні звання «Почесного донора України» мають 2500 мешканців області. Один мешканець селища Мала Данилівка Харківської області одержав державну нагороду «Заслужений донор України». Цьогорічна кампанія має на меті висловити велику подяку таким донорам за їх благородні дії та сприяти добровільному безоплатному донорству крові.