Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників має на довгі роки залишитися в пам'яті майбутнього покоління

70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників має на довгі роки залишитися в пам'яті майбутнього покоління

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, Верховна Рада України переважною більшістю голосів ухвалила постанову про вшанування 70-річчя визволення міста Харкова на державному рівні. Сьогодні вже готується постанова Кабінету Міністрів, в розробці якої беруть участь депутати-харків'яни, обрані до Верховної Ради, облдержадміністрація, обласна рада та мерія міста Харкова.

«Ми постараємося на такому рівні відзначити цю подію, щоб вона залишилася на довгі роки як пам'ять про знаменну дату, яка і для колекціонерів, і для музеїв, і для майбутнього покоління залишиться в чомусь матеріальному. Зокрема, ми зараз готуємо звернення до Національного банку з пропозицією випустити пам'ятну монету. Я сподіваюся, українською поштою будуть випущені спеціальні марки. Ще будуть періодичні видання, альманахи, збірники, підготовлені до цієї події», - сказав Михайло Добкін.

Також він додав, що спільно з керівництвом Харкова готується грандіозне свято всередині міста. «Одна з ідей - це великий парад військових оркестрів не лише з України, а й з багатьох держав, які у складі антигітлерівської коаліції брали участь у визволенні Європи від фашизму. Я відповідний лист направив на ім'я Міністра оборони України. Він висловив підтримку в цьому плані», - зазначив голова ОДА.

Теги