Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво в Харківській області спортивних споруд сприяє розвитку масового спорту

Будівництво в Харківській області спортивних споруд сприяє розвитку масового спорту

Таку думку висловив сьогодні на спільному брифінгу заступників голови облдержадміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, будівництво спортивних споруд є одним з пріоритетів для розвитку області. Активно просуванню масового спорту сприяє будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів. Сьогодні їх зводять у містах Первомайський, Лозова, Дергачі і Вовчанськ. У Первомайському, де ФОК будується за гроші НАК «Нафтогаз України», вже перейшли до зовнішніх опоряджувальних робіт, у Вовчанську вже побудований корпус, і найближчим часом очікується фінансування з державного бюджету на продовження робіт. Поки ще в повному обсязі не відкрито фінансування будівництва в Лозовій і Дергачах.

«Минулого року ми відкрили в Боровій фізкультурно-оздоровчий комплекс, який дуже себе виправдав. Сьогодні з усього району туди приїжджають люди займатися фізичною культурою. Вік не має значення. Є групи людей від 60 років і вище, і колосальна черга молоді. Знайшлися і люди, які професійно ведуть групи. Мушу зазначити, що схема, за якою ми будуємо фізкультурно-оздоровчі комплекси, дуже правильна. Так у Первомайському на місці пустиря слідом за ФОКом з'явилися волейбольна, футбольна та хокейна майданчики, парк. Скоро там з'являться і дитячі майданчики. Тобто, колишній пустир перетворюється на зону відпочинку для всього міста», - розповів Євген Савін.

Також він зазначив, що цього року 18 голів райдержадміністрацій висловили бажання побудувати ФОКи у себе в районах. В області також буде розпочато пілотний проект будівництва на базі ФОКу плавального басейну, а також продовжиться будівництво спортивних і тренажерних майданчиків, які залишаються дуже затребувані як у м. Харкові, так і в Харківській області.

Теги