Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року призов на строкову військову службу проводиться в останній раз

Цього року призов на строкову військову службу проводиться в останній раз

З наступного року українська армія стає професійною, тому в цьому році востаннє проводиться призов на строкову військову службу. Про це повідомив сьогодні в ході спільного брифінгу заступників голови обласної державної адміністрації, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

«Це пов'язано зі скороченням збройних сил. За відповідної концепції реформування збройних сил у нас повинно залишитися близько 70 тисяч військовослужбовців. Якщо порівнювати сьогоднішню армію з тією, яка була раніше, то ми проходили службу в інших збройних силах, коли солдат був основною бойовою одиницею. Зараз безліч робіт автоматизовано і виконується спеціалізованою технікою та комп'ютерами. Також раніше вважалося, що саме армією формується почуття патріотизму, але сьогодні його і крім армії є де розвивати», – зазначив заступник голови ХОДА.

Василь Хома також зазначив, що сьогодні патріотизм виховується в дитячих садах, школах, ВНЗ, а найголовніше – на роботі. «Я знаю, що в школах реалізуються відповідні патріотичні програми, проводяться уроки мужності. Зокрема 9 травня був парад – чим не формування патріотизму і почуття гордості за свою країну?» – звернувся він до присутніх.