Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся кущовий семінар для представників районних газет Харківської області

Відбувся кущовий семінар для представників районних газет Харківської області

Сьогодні у рамках Днів відкритості Харківської області у приміщенні відділу освіти Дергачівської РДА під керівництвом директора Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторії Маренич відбувся кущовий семінар для представників районних газет Харківської області. У ньому взяли участь представники Куп’янського, Харківського, Золочівського і Дергачівського районів Харківської області. Перед семінаром голова Дергачівської РДА Андрій Руденко за всебічну підтримку районних засобівінформації вручив Вікторії Маренич Почесну грамоту райдержадміністрації. На початку семінару Вікторія Маренич подякувала всім присутнім за те, що вони знайшли можливість приїхати на семінар. «Дуже добре проводити такі зустрічі і обмінюватися думками, тому що, працюючи в окремому районі, дуже складно побачити загальні тенденції, які відбуваються в області зокрема і в Україні в цілому. Робота засобів масової інформації в районах рухається в правильному напрямку і дуже важливо, що нас об'єднує одна ідея», – підкреслила вона.

Перед учасниками семінару також виступив головний редактор районної газети «Вісті Дергачівщини» Віталій Гришин. Він розповів про нововведення у роботі редакції, а також про нове програмне забезпечення для верстки газети, яке він запровадив. Учасники семінару також обговорили питання доставки газет і розміри тиражів.

У ході семінару директор Департаменту зупинилася на принципах подання матеріалу у газеті і закликала керівників районних газет втілювати в життя нові ініціативи та районні проекти, зокрема, вона відзначила необхідність проведення прямих телефонних ліній з керівництвом району. Такі лінії дозволяють набагато більше дізнатися про проблеми, які актуальні для жителів району. Також Вікторія Маренич звернула увагу на взаємодію районних ЗМІ та місцевої влади і нагадала про необхідність укладання договорів на висвітлення діяльності влади.

За її словами, всі проблеми, що були озвучені в ході семінару, будуть проаналізовані, та на них буде відреаговано. В майбутньому буде продовжена практика проведення подібних семінарів, оскільки вони дозволяють районним газетам виробити спільне бачення подальших перспектив.