Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області налічується 60 хлібоприймальних підприємств

В Харківській області налічується 60 хлібоприймальних підприємств

Станом на 1 червня в Харківській області налічується 60 хлібоприймальних підприємств, з яких 59 – сертифіковані та мають юридичне право на роботу з зерном та продуктами його переробки. Загальна складська та елеваторна ємність усіх зернових складів складає 2227,7 тис. тонн, в тому числі по сертифікованим – 1949,1 тис. тонн. Про це повідомив в ході селекторної наради начальник Державної інспекції сільського господарства в Харківській області Сергій Бізікін.

За його словами, задовільними темпами готуються складські ємності на підприємствах: філія ПАТ «ДПЗКУ» «Білоколодязький елеватор», ТОВ «Ков’ягівське», ТОВ АФ «Пісчанська», ТОВ «АПК Агросвіт» «Граківський елеватор», філія ПАТ «ДПЗКУ» «Савинський елеватор». Недостатньо оперативними темпами ведуться роботи по підготовці складських ємностей на ПАТ «Харківський комбікормовий завод», ТОВ «Гутянський елеватор» (Ков’ягівська дільниця), ТОВ «Дворічанський елеватор», ПСП «Торговий дім», ПАТ «Куп’янський комбікормовий завод».

Сергій Бізікін підкреслив, що значну роль в підготовці підприємств до приймання зерна нового урожаю визначає підготовка матеріально-технічної бази сертифікованих зернових складів. Необхідною умовою для початку підготовки складських ємностей є їх звільнення від зерна минулих років, що знаходиться на зберіганні.

«На початок поточного року на хлібоприймальних підприємствах зберігалось всього 810 тис. тонн – 565 тис. тонн зернових та 245 тис. тонн насіння олійних культур. Станом на 1 травня залишки склали всього 254 тис. тонн. Кількість вільних ємностей сертифікованих зернових складів станом на 31 травня складає 1408,2 тис. тонн – 72% від загальної ємності, з яких підготовлено 1248,7 тонн – 88% від вивільнених», – зазначив він.

Теги