Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

112 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

112 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова Харківської ОДА Михайло Добкін, в області активно реалізуються ряд державних програм доступного житла. «За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області визначено 24 житлові будинки, в яких громадяни можуть придбати 1891 квартиру. Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву вже видав 40 довідок для надання в банк. 112 громадян виявили бажання взяти участь у Програмі. На даний момент укладено 24 договори на часткову компенсацію і видано кредитів на загальну суму 5,2 млн. грн.», - сказав голова ОДА.

Також він зазначив, що за Регіональною програмою будівництва доступного житла в Харківській області підписано 31 договір на будівництво 34 квартир загальною площею житла 1,9 тис. кв. м. За Програмою «Молодіжного пільгового кредитування» видано 7 молодіжних кредитів.

«На завершальному етапі знаходиться процедура конкурсного відбору компанії, у якої ми будемо купувати квартири на суму 131,431 тис. грн. в рамках Програми «Забезпечення житлом інвалідів війни». До кінця цього місяця всі договори будуть підписані», - підкреслив Михайло Добкін.

Крім цього, додав губернатор області, за Програмою «Власний дім» надано 12 кредитів індивідуальним забудовникам на суму 755 тис. грн., введено в експлуатацію 2 будинки площею 194,8 кв.м з трьох запланованих за цією програмою на цей рік. Також придбано готове житло - 6 будинків площею 332 кв. м.