Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Встановлення ліфта в Мереф’янському міжрайонному медичному центрі зробить транспортування пацієнтів до оперблоку значно швидшим та зручнішим

Встановлення ліфта в Мереф’янському міжрайонному медичному центрі зробить транспортування пацієнтів до оперблоку значно швидшим та зручнішим

Сьогодні в Мереф’янському міжрайонному медичному центрі відбулася знакова подія – відкриття ліфта, якого в лікарні ніколи не було. В церемонії відкриття взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Протягом багатьох років дуже гострим питанням у лікарні була відсутність ліфта для транспортування хворих з приймального відділення до оперблоку, який розташований на другому поверсі. Людей, яких привозили у приємний покій на першому поверсі, доводилось на ношах переносити на 2 поверх, що було незручним для пацієнтів і для медичних працівників. Спільними зусиллями районної державної адміністрації та ОДА з залученням позабюджетних коштів тут було встановлено ліфт, який значно скоротив час транспортування пацієнта в операційний блок та зробив цей процес набагато зручнішим», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що новий операційний блок у лікарні функціонує вже рік, про його ефективність свідчать результати роботи. З моменту відкриття практично 1,5 тисячі людей змогли в абсолютно інших умовах отримати зовсім іншу якість оперативного втручання.

Довідка. На розробку проектно-кошторисної документації з районного бюджету було виділено 45 тис.грн. Рішенням VII сесії Харківської районної ради VI скликання з районного бюджету для проведення зазначених робіт було виділено 299 тис.грн. Ще 442,137 тис.грн. були виділені у 2013 році для завершення робіт із встановлення ліфту . Загальна вартість робіт по встановленню ліфту у Мереф’янській центральній районній лікарні склала 741,137 тис.грн. Завдяки співпраці з компанією «Філіп Морріс» отримано ліфтове обладнання (кабіна ліфту) в якості благодійної допомоги вартістю 248 тис. грн.