Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дороги місцевого значення будуть передані на баланс обласних державних адміністрацій

Дороги місцевого значення будуть передані на баланс обласних державних адміністрацій

«Вчора в Києві відбулася нарада під керівництвом Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з приводу передачі доріг місцевого значення загального користування з балансу держави на баланс обласних державних адміністрацій. Також нам хочуть передати райавтодори, щоб ми займалися обслуговуванням цих доріг», – повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході прямої телефонної лінії в редакції газети «Слобідський край». Губернатор підкреслив, що з його точки зору, перед тим, як передавати дороги, слід провести серйозну інспекцію і скласти комісійний документ, який буде відображати їх реальний стан. Розуміння масштабу необхідних робіт дозволить відразу скласти план ремонту і зробити запит на фінансування з держбюжету.

Михайло Добкін зазначив, що в даний час нормально фінансується утримання та обслуговування доріг – прибирання, зимове утримання, догляд за травою і зеленими насадженнями на узбіччях, ямковий ремонт.

«На Харківщині ямковий ремонт виконано на 81% – це показник вище середнього по Україні, і за наявності належного фінансування ми готові його підвищити», – додав керівник області.

Більш докладно з матеріалами прямої лінії з Михайлом Добкіним можна буде ознайомитися у випусках газети «Слобідський край» за 8 і 15 червня.