Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області зміцнюється матеріально-технічна база культурних установ

У Харківській області зміцнюється матеріально-технічна база культурних установ

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян України до культурних послуг. Зокрема, протягом 2011-2012 років проводилася робота з відновлення районних Будинків культури, ремонту сільських клубів районів області, закупівлі нового обладнання. Завдяки цьому Будинки культури та окремі сільські клуби вже вийшли на новий якісний рівень, до якого в області планують привести всі центри культури. Яскравим прикладом проведеної роботи є відкриття в грудні 2011 року Будинку культури в Печенізькому районі.

Як розповів представникам ЗМІ в ході прес-туру в рамках Днів відкритості Харківської області голова Печенізької РДА Олександр Гусаров, з 1997 року Будинок культури був закритий, оскільки будівлю визнали аварійною.

«Довгі роки в районному центрі не було Будинку культури. Тепер побудовано нову, багатофункціональну будівлю, в якій може розвиватися молодь району. Зараз у Будинку культури діє п'ять гуртків: два вокальних, 1 танцювальний, також фольклорний гурток «Криниця» і т.д. В гуртках займається більше 200 дітей району. Крім цього, в Будинку культури є зал боксу, в майбутньому ми плануємо розвивати важку атлетику і облаштувати тренажерний зал», - сказав Олександр Гусаров.

Всього в районі 9 закладів культури: районний Будинок культури і 8 сільських клубів. У кількох із них у цьому році планується провести частковий ремонт. Зокрема, перевести сільські клуби на альтернативні види палива.