Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Дитячі мрії»

У галереї «Бузок» відкрилася виставка «Дитячі мрії»

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» урочисто відкрито виставку «Дитячі мрії», яка об'єднала ілюстрації до дитячих книг харківських видавництв «Ранок», «Фоліо» і «Пелікан», а також творчі роботи юних художників Харківського академічного художнього ліцею. У церемонії відкриття взяли участь начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький і директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. «Сьогодні галерея «Бузок» дарує нам справжню подорож у наше дитинство. Ми відкриваємо унікальну виставку – ми вирішили подивитися на тих, хто читає дитячі книги, їх батьків і тих людей, які створюють ці книги. Симбіоз такої творчості сьогодні вилився в величезну експозицію. У великій залі представлені роботи художників харківських видавництв, а в малій залі – дітей, учнів художнього ліцею. І якщо роботи перших допомагають нам повернутися в дитинство, то роботи дітей – їх крок у доросле життя», – підкреслила Вікторія Маренич.

За її словами, унікальність виставки ще й у тому, що на ній представлені оригінальні малюнки харківських художників, що послужили основою для ілюстрацій у дитячій літературі. Це оригінали, які бачили тільки їх автори та керівники видавництв, і деякі навіть не увійшли в остаточні видання книг.

Директори харківських видавництв закликали учнів і випускників художнього ліцею опановувати професію художника і в майбутньому співпрацювати з видавництвами, а Вікторія Маренич вручила їм книги, видані «Фоліо», «Ранком» і «Пеліканом».