Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки технічному переоснащенню котелень у Богодухові та Люботині вдалося знизити тариф на послугу теплопостачання

Завдяки технічному переоснащенню котелень у Богодухові та Люботині вдалося знизити тариф на послугу теплопостачання

Директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива розповів в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо про залучення інвесторів до виконання робіт з технічного переоснащення газових котелень. Так, у 2012 році за кошти інвестора було виконано роботи з технічного переоснащення газової котельні та топкової в місті Люботині та місті Богодухів.

«Досвід впровадження цих котелень на твердому паливі показав, що дійсно це дуже ефективно і дає можливість знизити витрати бюджету. Завдяки переводу котелень на альтернативне паливо вдалося скоротити витрати на споживання енергії і знизити тарифи», - підкреслив Роман Грива.

Він зазначив, що в місті Богодухові тариф на послуги теплопостачання знизився на 10%, в Люботині на 15%, в той час як якість послуги покращилася. Цього року планується переведення котелень на альтернативні види палива за кошти інвесторів у Богодухівському районі і розглядається ще ряд інших районів Харківської області.

Також Роман Грива розповів, що в даний час розробляється проект залучення в Харківську область японських представників, які хочуть замінити обладнання на 38 котельнях.

Теги